8 стъпки до това да бъдеш по-добър човек

Този пост не е за всеки, но определено някои от вас искат да направят нещо по този въпрос

и да стигнат пълния си потенциал, но не знаят от къде да започнат.За да бъдеш по-добър човек трябва да започнеш с малките неща и тук ще ти дам няколко примера с какво да започнеш:

  • Не бъди интересен – бъди заинтересован. Всеки би искал да срещне и говори с интересен човек. Ако той обаче показва искренно любопитство към теб, ти определено ще си доста по-въодушевен да си говориш с него. След време в главата ти ще остане този хубав спомен за приятното прекарване, дори да не си спомняш за какво сте си говорили.
  • Помни и направи нещо за специалните моменти. Ако някой около теб има специален случай, дори тя или той да не ти е най-близкия приятел, трябва да направиш нещо изключително за нея/него. В началото ще е малко странно за теб и за хората около теб. След време обаче, това поведение ще бъде част от теб и ще изглежда толкова натурално, че никой няма да го мисли за странно. Тогава хората ще искат присъствието ти в живота си. Хубавото в случая е, че ако правиш това за приятелите и семейството си, или за специалния човек в живота ти, това ще те издигне в техните очи. По този начин ти ще станеш по-важна част от живота им това ще подобри връзката ти с тях.
  • Винаги давай пълното си внимание. Ако искаш да получиш нещо, трябва да го заслужиш. Давай повече, отколкото получаваш и много скоро всички около теб ще чувстват нуждата да комуникират с теб. Трябва да си в момента, независимо дали си приказвате за забавление, или е една от най-дълбоките дискусии на всички времена. Ако следваш този прост съвет ще бъдеш човека с най-завладяващото присъствие.
  • Намери своите хобита и изкарвай прехраната си с тях. Трябва да се занимаваш с това, което обичаш, а не с това, което прави най-много пари. Ако преследваш щастието, Финикийските знаци не са отговора. Те са неизбежното зло, но не и крайната цел. Ако си щастлив с това, което правиш, тогава всичко останало не е важно. И да, за някои хобита ти трябват доста пари, но винаги има начин да успееш дори с тях. Помисли малко по-задълбочено, за това как точно да стане, а не че не може да стане и ще намериш начин. Ако все пак ти е трудно – сподели с какво искаш да се занимаваш, в коментарите и ще помислим как да стане заедно.
  • Пробвай нещо различно за срещата си с някоя специална дама, особено ако е първата. Тя вече има опит с неловките вечери, или питиета в местния бар. Опитай с нещо, което ще запомни и за което ще разказва на приятелките си. Най-важното е да надхвърлиш очакванията и.
  • Научи това онова за виното. Въпросът не е в това да знаеш всичко, а до толкова, че да изглеждаш адекватно, поръчвайки бутилка в ресторанта с дамата на своите мечти. Това е едно добро качество за всеки джентълмен.
  • Отърви се от извиненията. Можеш да измислиш извинение за всичко, сигурен съм в това! Това обаче не е никак готино. Нарича се: бягане от отговорност. В много случаи ще си измислиш извинение, за да не отидеш на някое събитие и това ще се окаже една от най-големите ти грешки. Трябва да си заедно с настоящите и потенциалните ти, бъдещи приятели. Тази насока не е само за неща свързани с приятелите. Ако имаш някакви задължения, просто ги свърши, а недей да си от тези, които имат извинение за всичко.
  • Усмихвай се повече. Това звучи просто, но е едно от трудните. Всички сме създадени да се усмихваме, но въпреки това много хора не го правят. Това е проблем, защото с твоята усмивка показваш на другите що за човек си. Този намръщен киселяк в ъгъла, който мрази всичко? Ще ти издам една тайна – никой не го харесва. Твоят избор: да си приятелски настроен и с усмивка на лице. Тогава шансовете ти да си част от групата, или дори душата на компанията са по-големи от всякога.

Намери своите хобита и изкарвай прехраната си с тях.

Всички тези съвети, които изброих са само върха на айсберга, от постигането на твоето щастие. За това трябва да ги развиваш във времето и да слизаш все по-дълбоко и да откриваш по-голяма част от този огромен айсберг. Заслужава си! Ще бъдеш много по-успешен във всичко. Същевременно всички хора около теб ще те харесват доста повече, а в това си има и положителни черти.

Мисля си, че ще ти е интересно да прочетеш също и поста – 8 неща, които са ви нужни вкъщи за по-добър живот

Интересуват те пътувания? Изгледай видеата от моите, в канал ми в YouTube, за да си набележиш местенце, където да отидеш!